top of page

Talia sin historie


Talia Atieno, eller hennes egentlige navn; PINKY RAYANA ATIENO, er en 15 år gammel jente som ble født i Kisumu. Hennes foreldre ble etter en tid skilt, og moren flyttet tilbake til sine foreldres hjem i Malaba. Moren giftet seg på nytt med en mann som hun fikk to barn med.

Talia opplevde at moren ble voldelig mot henne, men viste kjærlighet mot halvsøsken. Dette gjorde Talia bitter, og hun bestemte seg for å dra hjemmefra, tilbake til Kisumu. I stedet havnet hun på gaten i Eldoret i et område kalt California. Dette ble hennes nye “hjem”. På dette tidspunktet endret hun navnet til Talia for å forhindre at moren skulle finne henne. Hun tilpasset seg gatelivet med å selge plastflasker, røkte bhang (marihuana) og spiste fra søppelkasser. Senere tok en kvinne som heter Mary seg av henne. Hun bodde også på gata.Talia hjalp Mary med å passe på tvillingene hennes.


Tvillingene er nå på vår Ecd-skolen med støtte fra faddere i Norge. I 2017 møtte Talia pastor Jarl fra Norge. Han tilbød seg å hjelpe henne da han så at hun viste vilje og interesse for å gå på skole. Det var fem år siden Talia hadde droppet ut av skolen. Da gikk hun i 3. klasse.


Året etter, april 2018, besøkte pastor Jarl Kenya igjen. Han la fram Talias sak for Interfelk i Kisumu. De var villige til å hjelpe henne. Dagen etter ble Talia hentet av Eucabeth og Dominic (nå kjent som Team Eldoret for oss).

Senere har mange andre barn fra gatene i Eldoret kommet til våre skoler i Kisumu. De hadde hørt om hvor godt Talia hadde fått det i vårt skoleprogram.

Talia bodde på jentesenteret Monica’s House mens hun deltok på rehabilitering sammen med guttene på Interfelk Center. Hun fikk skoleplass på Jan`s Academy i mai samme år. Det startet med Talia, men siden den dagen har mange barn fra gatene i Eldoret kommet til våre skoler i Kisumu. De hørte Talias historie om hvor godt hun hadde fått det i vårt skoleprogram. Nå har Eucabeth og Dominic tatt med 46 gatebarn fra Eldoret til våre skoler i Kisumu.


Interfelk ønsket å vite mer om Talias slektninger. Hun fortalte sin historie og sannheten om seg selv. Det viste seg at hun husket en bestemor som vi fant og fikk kontakt med. Da bestemoren kom til kontoret vårt for å treffe Talia, fikk vi vite at Talias oldemor tidligere hadde bodd på det som nå er skolens område. Talias oldemor solgte sin eiendom til Interfelk. Nå står blant annet spisesalen på Jan`s Academy på denne eiendommen. Talia er nå lykkelig gjenforent med både bestemoren og oldemoren sin, og de er lykkelige over å ha funnet henne. Dette er historien om en 15 år gammel jente som vi er glad i, og vi ber om at Gud vil velsigne henne med et godt liv.

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page