top of page
Prosjeter - Klinikken - erstatte bilde med skjerm.JPG

KLINIKKEN

I 2014 etablerte vi en klinikk i Kisumus største slum. Midt i hjertet av Nyalenda-slummen vokste Interfelk Medical Center frem, eller «klinikken» som vi her i Norge enkelt og greit pleier å kalle den. Vårt mål er å levere helsetjenester av høy kvalitet til innbyggerne i Nyalenda-slummen i Kisumu til en overkommelig pris.

Fra første stund var kvinner og barn vårt hovedfokus, og det er det også den dag i dag. Typiske arbeidsoppgaver på klinikken er å følge opp kvinner gjennom hele graviditeten, barnevaksinering samt diverse polikliniske tjenester. I tillegg driver vi helseopplysning innenfor eksempel hygiene, kosthold og familieplanlegging.

Vi mener at forebygging er bedre enn å kurere i etterkant hvis det er mulig. Et eksempel på slik forebygging er at vi tilbyr ormekur tre ganger i året til hundrevis av barn. I tillegg til de minste barna på skolene våre gis disse ormekurene også til barna som bor i slummen. Innvollsormer er kilden til mange helseproblemer så dette arbeidet er høyt prioritert og blir tatt svært godt imot i nærmiljøet. Vi samarbeider med en kvinnegruppe som jobber tett på AIDS-syke i slummen, Nyalenda Day Aid Care.

Alle de hundrevis av skolebarna som går på skolene våre i Kisumu følges opp via klinikken vår, og det gir elevene våre, og deres foresatte, en god trygghet. Alle de ansatte i Prosjekt Gatebarn i Kenya/INTERFELK kan mot et en rimelig betaling også benytte klinikken.

På klinikken har vi er bra laboratorium hvor vi blant annet tilbyr tester for malaria, tyfus og HIV. Apoteket vårt er godt fylt opp så vi kan dekke det meste slummens mange fattige trenger av medisiner og oppfølging. Alt dette arbeidet utføres av våre fire heltidsansatte. Vi har to sykepleier, en laboratorieteknikker og en resepsjonist/renholder.

Sykestua: Prosjekter
bottom of page