top of page

Jan's Academy

Jan`s Academy (grunnskole) og Jan`s Senior Academy (videregående skole)

 

Jan`s Academy ligger på en høyde, i et frodig, grønt og fredelig område i Riat Hills med utsikt til Kisumus internasjonale flyplass, Kisumu by, Lake Victoria og omkringliggende områder. Jan`s Academy er en internatskole som inneholder grunnskole og videregående skole. Skolen åpnet offisielt i januar 2000.

Omgivelsene innbyr til utvikling og læring. Skolen blir drevet av et styre med personer som har bakgrunn i pedagogisk og institusjonelt arbeid, men med rektorer som utøvende ledere på skolene med personalansvar. Jan`s Academy er en del av arbeidet til Interfelk for å rehabilitere gatebarn, foreldreløse barn og barn fra fattige familier.

Målet er å gi alle Kenyanske barn en mulighet til å utvikle sitt unike og fulle potensiale gjennom kvalitetsutdanning. Skolen er et tilbud først og fremst til barn som er støttet av faddere i Norge, men også barn/unge som kan betale skoleavgift selv. De skal alle få like muligheter til et godt liv etter endt skolegang. Skolen har godt kvalifiserte, erfarne og motiverte lærere. Interfelk er opptatt av at skolen skal være et trygt, sikkert og godt sted som stimulerer til læring og utvikling både faglig og sosialt. Med vilje holdes klassestørrelsene, etter kenyanske forhold, ganske små for å gi lærerne mulighet til å ha tett oppfølging og kontakt med hver elev.

 

Elevene som bor på skolen får et balansert kosthold. De bor på rene, store og komfortable sovesaler som mange elever ser på som et hjem borte fra hjemmet.

På skolen dyrker de blant annet frukt og grønnsaker, har noe dyrehold og driver med fiskeoppdrett som bidrag til husholdningen på skolen. De utforsker stadig nye måter å økonomisere og utvide driften til det beste for elevene på skolen.

 

Elevene på Jan`s Academy gjør det bra på nasjonale eksamener i de teoretiske fagene, men skolen har også utviklet flere programfag for å utvikle talenter og ferdigheter hos elevene innenfor scenekunst og sport.

Jan`s ECD Centre ligger et steinkast unna og er en del av Jan`s Academy. Skolen ble bygget med midler fra NORAD og Prosjekt Gatebarn i Kenya for å hjelpe gatebarn i førskolealder. På ECD Centre får barna kost, losji og blir forberedt på videre skolegang med begynneropplæring.

Skole - Jans academo senior high school.jpg
Skole - Jans Academy.jpeg
Skolene: Tekst
bottom of page